header banner
Default

Facebook Pixel Nedir? Nasıl Kurulur? - Branding Türkiye


Kullanıcıların web sitenizde gerçekleştirdiği eylemleri anlamlandırarak reklamlarınızın etkinliğini ölçmenize yardımcı olan Facebook Pixel ile ilgili detayları aktaracağımız bu makalede Facebook Pixel Nedir? Facebook Pixel Nasıl Kurulur? Facebook Pixel Niye Önemlidir? gibi sorulara yanıt vereceğiz.

Markanızı Facebook’ta daha etkin bir şekilde yönetmek için önemli olan Facebook Business Manager ile ilgili detayları daha önce Adım Adım Facebook Business Manager Kurulumu başlıklı makalede aktarmıştık. Bu makalede ise Facebook Pixel Nedir? Facebook Pixel Nasıl Kurulur? sorularına yanıt vereceğiz.

Facebook Pixel, Facebook ve Instagram üzerinde yayınlanan reklamların internet sitesi dönüşümleri için reklamların optimize edilebilmesini, reklamların getirisinin takip edilerek ölçümlenebilmesini ve hedeflemelerin detaylandırılabilmesini sağlayan bir analiz aracıdır. Facebook Pixel’i ayarladıktan sonra, bir kullanıcı internet sitenizde bir eylem gerçekleştirdiğinde Pixel harekete geçer.

Facebook tarafından oluşturulan bir JavaScript kod parçası olan Pixel, web sitenizi ziyaret eden kullanıcıların demografisine dair bilgiler elde etmenizi de sağlar.

Facebook Piksel Ne İşe Yarar?

VIDEO: Facebook Pixel Nedir, Nasıl Çalışır, Kurulumu Nasıl Yapılır?
Ümit Yılmaz - Dijital Pazarlama Uzmanı

“Facebook Pixel Nedir?” sorusunu yanıtladıktan sonra şimdi de “Pixel Ne İşe Yarar?”ı yanıtlayalım. Facebook Pixel’i kullanarak:

  • Reklamlarınızın doğru kişilere gösterildiğinden emin olursunuz. Böylece yeni müşterilerin yanı sıra internet sitenizde belirli bir sayfayı ziyaret etmiş veya istediğiniz bir eylemi gerçekleştirmiş kişileri de bulabilirsiniz.
  • Satışlarınızı artırabilirsiniz. Otomatik teklifleri kullanarak, bir ürünü satın almak gibi önemsediğiniz bir eylemi gerçekleştirme olasılığı daha yüksek kişilere erişebilirsiniz.
  • Reklamlarınızın sonuçlarını ölçebilirsiniz. Böylece insanlar reklamınızı gördüğünde neler olduğunu ölçebilir ve reklamlarınızın etkisini daha iyi anlayabilirsiniz.

Adım Adım Facebook Pixel (Piksel) Kurulumu

VIDEO: Facebook PİXEL VE DÖNÜŞÜM APİ Kurulumu Nasıl Yapılır? - Business Manager
Ozan Tarık Çepni

Facebook Pixel Nedir? Pixel Ne İşe Yarar? gibi teori odaklı soruları yanıtladıktan sonra artık Facebook Pixel Kurulumu Nasıl Yapılır? sorusuna geçebiliriz. İşte adım adım Pixel kurulumu;

1. Adım: Facebook Business Manager hesabımızı giriş yapalım. (https://business.facebook.com)

Piksel Kurulumu Birinci Adım

2. Adım: Facebook Business Manager’dan ‘Olay Yöneticisi’ni açıyoruz.

Piksel Kurulumu İkinci Adım

3. Adım: Veri kaynaklarından “Facebook Pikseli: İnternet Sitesi Hareketlerini Takip Edin” alanında başla butonuna tıklıyoruz.

Facebook Piksel Kurulumu Üçüncü Adım

4. Adım: Çıkan ekranda sırası ile Piksel Adı ve web sitenizin alan adını (isteğe bağlı) alanlarını doldurup “Devam” butonuna tıklıyoruz.

Facebook Piksel Kurulumu Dördüncü Adım

5. Adım: Devam butonuna tıkladığımızda Facebook Pixel’in kurulumu için karşımıza üç seçenek çıkmaktadır.

Facebook Piksel Kurulumu Beşinci Adım

a) İlk seçenek olan “Bir Ortak Entegrasyonu Kullanarak Kod Ekleyin” web siteniz WordPress, Joomla, 3dkart veya Magento gibi hazır bir alt yapıya sahipse “Facebook Pixel”i bu adımı takip ederek kuruluma devam edebilirsiniz.

Facebook Piksel Kurulumu Ortak Seçimib) Bu aşamadan sonra karşınıza bir kod çıkacak. Bu kodu kopyalayıp tüm web sitenizin sayfalarında olacak şekilde yani <head></head> tagleri arasına ekleyebilirsiniz.  Eğer sitenizin teknik yönetimi başka bir firmada ise oluşturduğunuz kodu eklemek içinde “Talimatları E-Postayla Gönder” butonuna tıklayarak bu kodu ilgili kişiye gönderebilirsiniz.

Facebook Piksel Kodu

Evet Pixel kodunu kopyalayıp web sitemizde ilgili yere yapıştırınca Facebook Pixel kurulumu tamamlanmış oluyor. Bu arada verileri analiz etmek ve panelde görebilmek için yaklaşık 24 saatin geçmesi gerekiyor. Son olarak; Pixel kurulumunu web sitenize yükleyeceğiniz eklenti aracılığıyla da yapabilirsiniz.

Facebook Business Manager odağında başladığımız yazı dizisinde bu defa “Facebook Piksel”i anlattık. Buna göre makale boyunca Facebook Pixel (Piksel) Nedir?, Facebook Pixel Niye Önemlidir? Facebook Pixel Nasıl Kurulur? sorularını yanıtladık. Bir sonraki makalede yine Business Manager ile ilgili farklı bir detayı aktaracağız.


💡 Mailing Kampanyaları İçin Öneriler

Bülten Aboneliğinizi Aktifleştirin

Güncel makaleler, sektörel haberler ve ücretsiz etkinlikler için mail listemize abone olun.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.

Asla spam yapmayacağız.

Sources


Article information

Author: Kelly Hobbs

Last Updated: 1703797922

Views: 721

Rating: 3.5 / 5 (62 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kelly Hobbs

Birthday: 1914-12-28

Address: 46164 Day Ways, North Danabury, MT 01233

Phone: +4614036972933046

Job: Radio DJ

Hobby: Painting, Camping, Sailing, Ice Skating, Fishing, Running, Scuba Diving

Introduction: My name is Kelly Hobbs, I am a spirited, expert, resolved, enterprising, forthright, rich, unguarded person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.